Att göra > En aktiv semester

EN AKTIV SEMESTER

En aktiv semester  i Rumänien

Cykelsemester:
Rumänien är ett annorlunda  land att  cykla i. 

Vårt  knep  är att undgå de stora motorvägarna och cykla på de mindre landsbygdsvägarna.  Folk du möter på landsvägen är otroligt gästfria och nyfikna på dig, som cykelresenär.

I storstäderna, Bukarest och Constanta , så byggs också cykelvägar hela tiden. Bland annat skall det byggas en  cykelväg från hamnen i Constanta , genom hela Mamaia, till lilla pärlan, strandbyn Navodari.  Tågen   har ofta egna vagnar  för cyklar. Bästa perioden för cykelsemester är definitivt april till oktober.  

 
Badsemester:  Den rumänska Svarthavskusten kallas for den rumänska rivieran och sträcker sig från gränsen till Bulgarien i söder, helt upp till det vackra Donaudeltat i norr.  Man kan välja mellan små eller stora badorter, eller storstaden Constanta med den moderna badorten Mamaia som bas. Många familjer väljer  prisvärda  badorten Eforie Nord eller populära Mamaia. Ungdomar reser gärna till  Costinesti och hipsterstället Vama Veche. Badsäsongen är ungefär från 1 maj till 15 september. Högsäsong är från 1 juli till sista  august. Om du planerar att resa i högsäsong bör du vara  tidigt ute ! 

 

litoral

 

Fisketurer i Deltat är omåttligt populära, inte bara av människor som gillar att fiska, men även för den som vill uppleva det underbara Deltat på nära håll.  Vissa kallar det för det rumänska “Amazonas”. Fiske och andra aktiviteter vid Deltat, är strängt regulerat, så allt sker i organiserade och godkända former. Du kan bo mysigt till, hos en av våra arrangörer, Bianca i Visina. Hennes boende är autentiskt, maten är inspirerad från deltat och livsnjutandet får en annan dimension där. 

Läs mer här : https://bucharestlounge.wordpress.com/delta/

pasari delta delta 3 

Björn och  varg.  Rumänien har Europas största  björnstam, efter Ryssland. Tyskarna reser i tusental  för att se varg och björn i de rumänska alperna. Har du också lust ? 

 

urs    urs 2

Skidresa: Har du  åkt skidor på de vanliga orterna i Europa redan ? Dags att upptäcka något nytt ?  Var modig, var nyfiken ! I de rumänska Karpaterna kan du njuta skidåkning och priserna är glädjande. Liftkort och skidhyra är betydligt billigare än på många platser i Europa ! Prova exempelvis någon av de rumänska skidorterna : Poiana Brasov, Predeal, Busteni, Vatra Dornei och  Semenic. Det är spännande att upptäcka nya platser och skriva in nya skidminnen.  Rumänien är annorlunda och det är kul att göra något nytt ! 

 
ski

Ångtåg: Rumänien, med sitt ångtåg  " Mocanita",  är  ett av de få platserna  i Europa var  det finns en aktiv tågbana med ångtåg. Ångtågsentusiaster från hela Europa kommer för att åka en tur med det gulliga tåget under sommarmånaderna. 

mocanita     mocanita 2 

Hiking: Karpaterna är de rumänska alperna och en oupptäckt skatt för vandrare. Kom och upptäck en fantastisk, genuin plats, var du ofta ser fåraherdarna med sina hundar. I bergen produceras det god ost och i bergsbyarna  kan du äta otroligt smakrik mat !  En hiking i de rumänska bergen ger dig lugn och ro, samt mäktiga minnen.

Extremsport: Du kan dyka, göra paragliding, kite, åka vattenskidor, offpiste, - allt är möjligt i Rumänien. Hör av dig till oss, så skräddarsyr vi efter dina eller din förenings behov. Dykarskolor finns i Constantaområdet. Fallskärmshopp i "twinjump"-stil  arrangeras bland annat i Tuzla.

BOKNINGSMÖJLIGHETER